Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Spolupráce Roudnice - Bezděkov

18.06.2020 | sk

V posledních letech byla navázána mnohem užší spolupráce mezi Sportovním klubem Roudnice nad Labem a SK Bezděkov. O tom, jak funguje a co si od ní slibují, jsme si povídali s Matějem Lačným (SK Roudnice) a Tomášem Martanem (SK Bezděkov). 

Spolupráce mezi kluby běží v neoficiální formě již delší dobu. Čím si jsou tyto dva kluby blízké?
Matěj Lačný: V pozici šéftrenéra mládeže jsem necelý rok a hned od začátku bylo znát, že provázanost mezi oběma kluby funguje i bez nějakých oficiálních dohod. Tu zmiňovanou blízkost tvoří hlavně lidé a trenéři obou klubů, kteří mají podobné názory a kterým jde hlavně o to, aby se všichni hráči posouvali dál ve své výkonnosti.

Tomáš Martan: Spousta hráčů i trenérů prošla oběma kluby, tak už bylo na čase, aby "městská rivalita" ustoupila a z neoficiální spolupráce se stala oficiální. 

Od příští sezóny začne právě tato oficiální spolupráce na úrovni starší přípravky s přesahem do mladších žáků. Proč právě tyto kategorie? 
M. L.: Kategorie starších přípravek je dle mého názoru ideální čas, kdy lze děti začít zkoušet ve výkonnostnějším fotbalu a zároveň stále potřebují cítit, že na ně není vytvářen tlak a fotbal je hlavně zábava. Díky tomu můžeme propojit dva městské kluby, které splňují oba požadavky. Cílem je, aby se po dvou letech společných tréninků (1 x týdně) a společné krajské soutěže utvořil tým, který bude konkurenceschopný v nejvyšší soutěži mladších žáků. A naopak, abychom těm hráčům, kteří budou herně či fyzicky dospívat později, dali dostatečnou a adekvátní tréninkovou i zápasovou vytíženost. V příští sezóně bude v krajské soutěži starších přípravek oficiálně sdružené družstvo SK Roudnice a SK Bezděkov.

T. M.: Již před dvěma lety se naskytla možnost některým talentovaným hráčům z Bezděkova doplnit tým SK Roudnice v žákovské lize a myslím, že se v týmu SKR neztratili. Od té doby se rozšířila spolupráce do ročníků 2009 a 2010, kdy jsme společně jezdili na krajské turnaje, absolvovali společné tréninky a také soustředění. Vytvořili jsme tak pro kluky, z mého pohledu, ideální podmínky pro jejich fotbalový růst a snažili se je připravit na žákovskou ligu. V neposlední řadě se navzájem poznávají a nebude tak pro ně problém nastoupit za jeden či druhý tým.

Co od spolupráce očekáváte?
M. L.: Naším cílem je, aby ze spolupráce profitovaly oba kluby. V případě nás, jako SKR, věřím, že tato spolupráce dokáže zvýšit kvalitu a konkurenci v našich žákovských kategoriích. Zároveň jsem přesvědčen, že dokážeme hráčům všech kategorií, od přípravky po A mužstvo, v horizontu několika sezón nabídnout komplexní herní využití v případě, že se nedokáží prosadit v SKR. Díky tomu budeme vědět, že mají stále kvalitní tréninkový proces a budou trenérům jednotlivých kategorií stále na očích.

T. M.: Poměrně dobře se nám daří přivádět malé děti k fotbalu. Užší spoluprací s SKR jim můžeme nabídnout ještě lepší podmínky pro jejich sportovní rozvoj. Díky sdruženým mužstvům můžeme jezdit na kvalitní krajské, národní, ale i mezinárodní turnaje. Nesmíme zapomenout ani na starší kategorie jako je dorost a A mužstvo mužů. Na tyto kategorie bychom se chtěli mj. zaměřit v následující sezóně.

V dalších ročnících by se tedy měl tento vztah budovat i v jiných kategoriích. Jakou cestou se bude vzájemná spolupráce vyvíjet?
M. L.: Jak již bylo zmíněno, rádi bychom spolupráci budovali tak, že hráčům, kteří se z jakéhokoliv důvodu nedokážou prosadit v SKR, dokážeme nabídnout kvalitní alternativu, která je bude dále rozvíjet. Zároveň chceme zjednodušit talentovaným hráčům z SK Bezděkov cestu do většího fotbalu napříč všemi kategoriemi.

T. M.: Spolupráce už úspěšně funguje u přípravek a rádi bychom ji rozšířili i do dalších věkových kategorií. Jsme si vědomi, že to nepůjde hned, ale v SKR i na Bezděkově je spousta lidí, kteří jsou této myšlence nakloněni.

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS