Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Šmidrkal: Třetí místo je úspěch

25.06.2019 | sk

Jako nováček skončili na třetím místě, což je velmi dobrý výsledek, ale snili ještě o lepším. Před fotbalisty SK Roudnice se v soutěžním ročníku I. A třídy sk. A dostal jen první Oldřichov a druhé Neštěmice. Svěřenci trenérského dua Jiří Šmidrkal - Roman Potočný ztratili naděje v pětizápasové sérii od dubna do začátku května (Střekov 2:4, Rumburk 1:2, Bohušovice 1:3, Děčín 1:2, Oldřichov 0:4). Výběr SK získal celkem 50 bodů (16 - 1 - 0 - 9, skóre 70:52). 

Zatímco jeden z trenérů brázdil Evropu na motorce, sezonu zhodnotil ten druhý - Jiří Šmidrkal. "Podzim byl z mého pohledu lepší než jaro. Sice jsme na konci nějaké zápasy nezvládli, třeba Neštěmice a Libouchec, ale pořád jsme byli na dostřel té špičce. Na jaře jsme si to pokazili v té sérii bez výhry. Kdyby se nějaké body udělali, tak jsme ostatní potrápili víc. Ale na druhou stranu jsme si postup nezasloužili i díky přístupu některých hráčů."

Přitom zimní příprava se docela vydařila, alespoň tedy výsledkově. 
 Ono se také říká, že když se daří v přípravě, nedaří se v soutěži. Ale i tréninková morálka na jaře už nebyla taková. Začali jsme v polovině ledna, ale přitom jsme se pořádně začali scházet až v polovině února. V pár lidech toho moc nenatrénujete. 

V čem byl problém?
Těžko říct, asi nás hnala nováčkovská euforie v úvodu ročníku a pak už si kluci mysleli, že to půjde samo. A ono to nešlo. Trénovat se musí a jeden trénink v této soutěži nestačí, když není taková fotbalová kvalita. Před některými zápasy nás bylo málo a museli jsme oslovit znovu i starší kluky a jsme rádi, že nám pomohli. 

První příčku vybojoval Oldřichov, se kterým se dvakrát prohrálo. 
U soupeře jsme se zrovna nesešli kompletní a navíc jsme mu dva góly nabídli po chybách, pak už to bylo těžké. Ale celkově měl Oldřichov nejvyrovnanější formu, neprohrál víc zápasů za sebou a postoupil zaslouženě. 

Jsou nějaké zápasy, kde jste byli s výkonem spokojeni?
V úvodu podzimu se nám celkem dařilo, na jaře už to nebylo ono. Navíc nám chyběly i góly, které střílel na podzim Lebduška. Ten ale u nás skončil. 

Směrem dopředu jste ale byli i tak celkem silní.
Ofenziva celkem šla, ale defenziva nebyla ideální, čisté konto jsme udrželi jen párkrát.  Navíc se nám vzadu i jinde hodně točili hráči, téměř celé jaro odehrál jen Pavel Matuszewski.

Třetí místo berete?
Chtěli jsme trápit nejlepší co nejvíc, trochu to zdramatizovat, ale myslím, že pro tenhle kádr by přebor byl moc. Rozdíl mezi I. B a I. A třídou je také znát a nemůžeme postupovat každý rok. Když si to srovnáme s tím, jak jsme se před čtyřmi roky trápili v okresním přeboru, dostávali příděly, tak beru jednoznačně tu třetí příčku jako úspěch. Tehdy v okrese jsme si často po zápasech říkali, že to nemá cenu ani dělat. Nebyli hráči, někdy jsme ani nehráli v jedenácti, prostě hrůza. Byli jsme pro smích. Ale pak se tým doplnil, druhý rok to bylo lepší a my postoupili. Stejně tak vloni. Ty postupy mě samozřejmě těší a jsem spokojený i s tím bronzem. 

Je nějaká věc, které litujete, udělali byste něco jinak?
To je těžké. Mohli jsme být asi na hráče tvrdší, ale nemáme na ně žádné páky. Kluci to hrají zadarmo, nemají ani cesťáky, po zápase dostanou večeři, ale to je asi už všude. Prostě je to amatérský fotbal, který nikoho z nás neživí. Tak se k tomu musí přistupovat a brát na to ohled. Kdo to má rád, tak to dělá. 

I. A třída bude teď po reorganizaci asi kvalitnější.
To rozhodně, bude náročnější i na cestování.   

U prvního týmu jste s Romanem skončili, co dál?
Byli jsme u týmu čtyři roky a v nejlepším je třeba přestat. Chtěli jsme skončit už v zimě, ale nakonec jsme dojeli i to jaro. Rozešli jsme se ale v dobrém. Uvažuje se také o založení B mužstva, které bychom případně vedli.   

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl

Zlepšený výkon z domácího duelu proti Pokraticím opakovali pouze první půlhodinku. Pak fotbalisté SK Roudnice nad Labem vypadli z tempa a...

 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS