Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Titul získala rezerva zaslouženě

19.06.2019 | sk

Zakončili sezonu vítězstvím 4:1 v Libochovanech a bez prohry v základní hrací době ovládli okresní přebor. O tom ale bylo jasno už kolo před koncem, kdy starší žáci SK Roudnice B zvládli domácí duel se spojeným týmem Liběšic a Polep. Pohár jim patří zaslouženě, v celém ročníku ztratili body pouze jednou, když v říjnu 2018 podlehli po penaltovém rozstřelu v Hoštce 2:1.

Svěřenci trenéra Václav Kordy získali celkem 58 bodů při aktivním skóre 200:23 (19 - 0 - 1 - 0). Soutěž dohrávalo po odstoupení Terezína 11 týmů. Uplynulý ročník byl pro tým přelomový. "Došlo ke změně v počtu hráčů a také v rozměrech hřiště. Již se nehrálo na celém, ale pouze mezi velkými vápny v počtu 1+8. Největší změnou ale asi bylo, že se zmenšily i branky," poznamenal roudnický kouč Václav Korda.


Kdy jste zahájili přípravu?
V srpnu, měl jsem k dispozici 10 hráčů ročníku 2004 a 2005. Trénovali jsme jednou týdně a v průběhu podzimu jsme vyhráli všechno kromě závěrečného zápasu v Hoštce, kde jsme dostali gól v poslední minutě a ještě z penalty. Ty jsme pak nezvládli, ale i tak jsme přezimovali na první příčce. 

Co zimní přestávka?
Zaměřili jsme se na fyzičku, chodili do tělocvičny na 3. ZŠ, kde jsme měli ale pouze hodinu týdně. Jinak jsme se v trénincích celoročně zaměřovali na přihrávky, střelbu a zpracování. Absolvovali jsme dohromady 36 tréninkových jednotek. Co mě ale trošku trápilo, to byla tréninková docházka. I když to bylo jen jednou týdně, tak účast byla 5 - 7 hráčů. Pouze jednou jsme se sešli v plném počtu, naopak třikrát jsem musel trénink zrušit pro malý počet hráčů. Na druhou stranu chápu, že pouze tři kluci byli přímo z Roudnice, takže to pro ostatní mohlo být náročnější.  

Jaká byla kvalita soutěže?
Bylo tak šest týmů, se kterými se dalo hrát jako rovný s rovným, ostatní zápasy už potřebnou úroveň neměly. První dva zápasy jsme nastupovali v systému 4 - 3 - 1, ale ten moc platný nebyl, tak jsme vsadili na 3 - 4 - 1 a pak na 3 - 5. A to z toho důvodu, že se hrálo právě na ty malé branky. Soupeř vždy udělal clonu před gólmanem, my se tam nemohli dostat a hrnuli všechno před sebou. Zvětšili jsme tedy rozestavením hřiště a zkusili je přehrávat z jedničky, což se nakonec dařilo. 

Kolik hráčů jste protočili?
Celkem 24 hráčů. Na podzim byl oporou dobře střílející Kuba Fidler, který v lednu odešel zkusit štěstí do divizního áčka a myslím, že tam zapadl. Naopak z prvního týmu k nám přišli Pavel Pišl, Michal Tuček a Ondra Černý. Na mistráky jsem si půjčoval někdy i kluky z U15 a U14. Po dohodě s trenéry šli ti, kteří třeba byli po nemoci, nebo nebyli tak vytěžovaní, takže nás bylo v zápasech 12 - 14. 

Bylo těžké pracovat s týmem?
Někdy jsem z nich byl na infarkt, to víte, puberta, ale kluci byli dobrá parta. A jsem rád, že jsme je se synem Vaškem, který mi celou dobu dělal asistenta, dotáhli k tomu titulu. Snažil jsem se, aby pochopili, že fotbal je o disciplíně, nikdy to není o jednom hráči. A aby si užili radost ze sportu, ať už teď nebo třeba až v dospělosti, kdy fotbálky rozebíráte třeba u pivka. Jsem rád, že neseděli jen u počítače, ale že se zkrátka šli s námi i někdy proběhnout. Na závěr bych chtěl poděkovat i vedoucímu týmu Martinovi Poborskému a trenérům z áčka Ondrovi Rohlíčkovi a Pavlovi Jobovi. Protože tento ročník byl pro mě poslední, chtěl bych poděkovat i vedení SK Roudnice za to, že jsem byl součástí tohoto klubu. No a zvláštní poděkování patří i mé manželce Petře.    

Seznam hráčů, kteří odehráli více než čtyři utkání z dvaceti: Korda, Jehl, Mareš, Tyl, Kysilka, Dvorský, Fidler, Gratias, Tuček, Černý, Vavrný, Plášek, Pišl, Vlček, Kořínek. 

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS