Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Týma: Kluci tady budou hrát za večeři

08.08.2018 | sk

S minulou sezonou je sice předseda SK Roudnice nad Labem Petr Týma (na snímku se starostou města Vladimírem Urbanem) spokojený, ale v letním přípravném období si uvědomuje, že navázat na úspěchy nebude snadné. Přesto chce oddíl založený už v roce 1907 posunout zase o stupínek výš.

„I díky spolupracovníkům, sponzorům a všem, kteří nám pomáhají,“ říká někdejší technický středopolař SK, se kterým autor následujících řádků také chvíli „kopal, takže snad lze odpustit tykání.     


Když se ohlédneš za ročníkem 2017 / 2018, převládá spokojenost?


Určitě, celkově ten ročník hodnotím pozitivně.


Proč?


Když to vezmu od těch nejmladších, tak naše přípravky hrály v krajských soutěžích, kde se určitě neztratily. V těchto kategoriích se ještě výsledky nemají tak úplně evidovat, ale podávaly tam solidní výkony. O tom svědčí i skutečnost, že týmy pod vedením Davida Plicky byly několikrát pozvány i na zápasy mini ligy.


Roudnice se dostala i do žákovské ligy, jak si vedla tam?


V kategorii mladších žáků, tedy U12 a U13, to bylo možná poprvé, kdy roudnické celky nastupovaly tak vysoko. Skončily sice ve spodní polovině tabulky, ovšem je nutné dodat, že to bylo náročné pro hráče i trenéry, kteří museli dát celkem rychle dohromady počtově i kvalitativně výběry, aby byly schopné tak vysokou soutěž hrát. Co se týká starších žáků, tedy kategorií U14 a U15, tak tam jsme hráli v divizi. Skončili jsme v horní polovině tabulky a některá utkání měla opravdu velmi kvalitní úroveň. Kromě toho se naše U15 dostala i do semifinále turnaje O pohár hejtmana ÚK.


A jsme u dorostu, jak jste byli spokojeni s ním?


V dorostu bojovaly také oba celky SK v divizi. U17 se vlastně dávala v průběhu ročníku dohromady, jak počtově i kvalitou, nakonec skončila ve spodní polovině, ale zlepšení v závěru bylo patrné. Příjemně překvapil starší dorost, tedy U19. Tu začal koučovat Karel Grabmüller, v zimě skončil a na jaře to dotáhli Jaromír Hubený a Vláďa Urban. Podařil se dát dohromady parádní mančaft, který porazil třeba i postupující Neratovice. Kluci hráli fakt dobře, navíc nastupovali i za áčko, kterému výrazně pomohli.


První tým mužů prošel I. B třídou celkem suverénně.


Postoupit jsme chtěli. Jsme rádi, že se to povedlo.   


To jsou všechno sportovní výsledky, které se odrazí v tabulkách, výsledcích, ale Pod lipou se toho podařilo víc. Pochlub se.


To je pravda a jsme za to rádi. Povedlo se nám hlavně získat na dva roky status SpSM (sportovní středisko mládeže), díky kterému budeme v Roudnici soustřeďovat, alespoň všichni doufáme, nejlepší hráče přípravek a žáků z regionu. Podařilo se nám také podepsat vzájemnou spolupráci čtyř klubů – kromě nás je tam i FK Ústí a za německou stranu Dynamo Drážďany a SC Borea Dresden. Ta je na 2,5 roku a já myslím, že to bude pro SK velký přínos. No a v neposlední řadě jsme začali spolupracovat v dorostenecké kategorii s VOŠ a SOŠ Roudnice. Letos ovšem za podmínek, které, jak věřím, budou pro budoucí rozvoj nejen fotbalistů SK, mnohem příznivější.


Prý se zkvalitní i hřiště?


Ano. Podařilo se nám získat dotace, takže do konce roku chceme mít novou velkou umělku v prostoru té stávající. Připravujeme i malou umělku vedle hřišť na tzv. louce, k tomu hřiště na beachfotbal a stihne se snad i podzemní závlaha na hřišti C. Vyměnit trávník na hlavním hřišti se asi letos ale nepodaří. 


Zastavme se u dorostu. Ne každý, především z řad pamětníků, ze spojení s farmou skákal radostí do stropu. Po dlouhých letech se nám rozjede dorost, funguje a najednou čtyři roudnické ročníky vypadnou. Příklad: Jako starší žák (U15) skončím v SK a pak nemám v podstatě čtyři roky šanci se do fungování SK zase zapojit, tedy vynechám-li možnost, že se vrátím a budu hrát předčasně v mužské kategorii. Nebojíš se, že ti kluci už nenajdou znovu vztah k SK?


Na rovinu, dlouho jsme probírali, jestli to bude přínosné nebo ne. Teď věříme, že ano. Zdůrazňuji, že jde o partnerství dvou rovnoprávných klubů. Kluky určitě nechceme ztratit, i z toho důvodu budou hrát třeba domácí zápasy Pod lipou. Budeme je pečlivě sledovat, výsledky budou i našem webu, jsme ve spojení s trenéry, zkrátka chceme, aby to fungovalo a ti nejlepší se postupně zapojovali do našeho áčka, které chceme co nejdříve dostat ještě o stupínek výš.


Takže do krajského přeboru. A už letos?


No, kdo by nechtěl? Podařilo se nám přivést několik hráčů z SK Hrobce, který sestoupil z divize. V kádru máme i úspěšné dorostence z loňska, někdo se nám vrátil. Myslím, že jsme silnější. Ovšem všechno se ukáže až na hřišti. Nebudeme říkat, že nechceme, ale v žádné soutěži není předem jasné, kdo postoupí, kdo sestoupí. Na papíře jména nic neznamenají.


Kádr je zatím široký, možná třicetičlenný. Neuvažovali jste o založení B týmu?


Všichni mají šanci poprat se o místo v sestavě, tak jsme se i dohodli s trenéry Jirkou Šmidrkalem a Romanem Potočným. Na béčko to zatím nevypadá. Kontaktovalo nás ovšem pár mužstev z okolí, která by měla případný zájem o spolupráci i o několik fotbalistů. Je to ale teď předčasné.  


Posílili jste, získali hráče, kteří mají možná ještě vyšší ambice. A jsou možná i zvyklí na nějaké přilepšení?


Máme to založené na tom, že kluci tady budou hrát ze večeři, jak se říká. Nikomu nebudeme platit. Je to o tom, aby se udělala parta. Zároveň je ale jasné, že když se postoupí, tak v přeboru už je třeba hráčům podmínky vylepšit.


Po sezoně přijde reorganizace, kdy např. ze dvou I. A tříd zůstane jen jedna, vy jako nováček třeba skončíte desátí a jdete dolů. Nebojíte se toho?


O něčem podobném vůbec neuvažujme. My se díváme spíš na ta horní patra.


Dost o A týmu, jaké cíle máte s těmi mládežnickými výběry?


Myslím, že už teď máme u všech týmů od dorostu až po přípravky trenéry, kteří mají kvalitu i zkušenosti na to, aby vedli SK k naší spokojenosti. Chceme hrát v těch lepších polovinách soutěží. A v závěru mi dovol ještě poděkovat všem našim hráčům, trenérům, dobrovolným funkcionářům i rodičům za to, že spolu s námi posouvají SK Roudnice výš.

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS