Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Podzim vyšel, teď ještě jaro

06.12.2016 | sk

Fotbalisté Sportovního klubu Roudnice první polovinu soutěže zvládli na jedničku. S náskokem devíti bodů vedou okresní přebor a v odvetách budou útočit na postup do I. B třídy.   

Suverénním způsobem zvládli podzim v II. třídě fotbalisté SK Roudnice, kteří vyhráli všech třináct zápasů (skóre 49:8). Trenérské duo Jiří Šmidrkal – Roman Potočný tak mohlo být maximálně spokojeno.

Jiří Šmidrkal: To je fakt, neprohráli jsme ani jedno utkání a inkasovali jen osm branek, z toho ale tři doma od Žitenic. Když to srovnáme s loňskou sezonou, je úplně jiná atmosféra, jinak se hraje.
Roman Potočný: Samozřejmě, že jsme spokojeni. Pro trenéra je přece nejlepší co může být, když mančaft neztratí ani bod.

Pokud to porovnáme s podzimem 2015, tak je patrný rozdíl i v tréninkové morálce?
R. P.: Ta se výrazně zlepšila. Na konci tedy chodilo už jen 10 – 12 kluků, ale předtím i 19, někdy 20.

Které zápasy vám na podzim vyšly nejlépe? Nabízí se důležitý duel s Libotenicemi, který jste zvládli, když jste vyhráli u soupeře 3:1?
J. Š.: To bylo hodně dobré utkání, ovšem po něm šly naše výkony dolů. Kvalitní souboje byly s Litoměřickem D a Žitenicemi.

V čele máte před pronásledovateli devítibodový náskok, bude to stačit?

J. Š.: Sice třeba nevyhrajeme všechny zápasy, ale ten náskok je luxusní. Navíc s tím kádrem, jaký máme, bychom ho prohospodařit neměli. Ostatní mančafty také nebudou stoprocentní. Největšího konkurenta vidím asi v Litoměřicku D, i když nevím, jak tam funguje spolupráce mezi jednotlivými týmy.
R. P.: Na jaře potřebujeme vyhrát první tři nebo čtyři zápasy. Když se chytíme, tak už to bude dobré. Záležet bude hodně na zimní přípravě, ale tohle bychom už neměli pustit.

 Takže cílem je postup?
R. P.: Ano. Roudnice má krásný areál, tak už jenom kvůli tomu a divákům. Nemůžeme hrát pořád okresní přebor.  Posílíte ještě před jarem?
J. Š.: Záleží na možnostech klubu, ale nějaké hráče vyhlédnuté máme. Uvidíme ale, zda opravdu přijdou. Třeba si to u nás jen zkusí a rozhodnou se nakonec jinak. Posílit potřebujeme i post gólmana, kde máme jen Sýse, i když nám několikrát vypomohl Čížek z dorostu.

Už teď je kádr silný kvalitou i kvantitou, nemyslíte, že pokud přijde ještě někdo, stávající hráči nebudou konkurenci vítat?
J. Š.: Konkurence je potřebná. Třeba ti starší kluci nemusí hrát všechno. Na druhou stranu, pokud budou lepší než ti mladší, tak budou na hřišti. Všichni musí přesvědčit, že na to mají. Kdyby mě jako mladého před lety na tréninku vodil třeba dvakrát starší borec, tak bych byl hodně naštvanej, když to řeknu slušně. Každý si to musí vybojovat sám.

Co bude následovat po podzimní části?

J. Š.: Do konce listopadu jsme ještě jednou týdně trénovali, někteří kluci ale chodí i teď s dorostem. Zimní přípravu začínáme 14. ledna v 10 hodin v domácím prostředí, kde odehrajeme také několik přátelských zápasů. Kromě toho nás čeká i krátké soustředění v Krkonoších.

Rozhovor s Romanem Potočným:

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS