Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Fotbalisté SK Roudnice natáčeli pro ČT

30.09.2016 | sk

Snažili se co nejvěrněji napodobit akci Tomáše Rosického na Arsenalu v sezóně 2000 - 2011. Pořad se bude vysílat už v sobotu 1. 10. od 22:20 hodin v rámci pořadu Můj fotbal. Můžete posoudit, jak se to podařilo.  

 Klapka, jedeme! Tohle sice část fotbalistů SK Roudnice ve skutečnosti neslyšela, ale na natáčení sportovního pořadu ČT Můj fotbal se výrazně podílela. Měla totiž co nejvěrněji napodobit akci, po které skóroval Tomáš Rosický na Arsenalu v sezóně 2000 / 2001. Sparta měla v základní skupině Ligy mistrů za soupeře kromě Arsenalu i Lazio Řím a Šachtar Doněck. Arsenal tehdy ještě na stadionu Highbury před 35 tisíci diváky vyhrál 4:2 (3:1), když branky dávali Parlour, Lauren, Dixon a Kanu, na straně Pražanů se prosadil z penalty Labant a skóre na 4:2 uzavřel po parádním sólu právě Rosický.

Vybraní hráči aktuálně vedoucího celku okresního přeboru (společně s Libotenicemi) se na stadionu Pod lipou snažili, kvůli záběrům se několikrát přemístili do určených míst, na těle měli někteří z nich i malé kamery. Zatímco bránící borci tak těžkou práci neměli, „Rosický“ se docela nadřel. Nájezd od poloviny zopakoval minimálně dvacetkrát. „Proto jsem to nechtěl dělat, ať se snaží mladej,“ glosoval to s úsměvem Jaromír Hubený st., který nechal „Rosu“ dělat svého syna. Ten ale odmítal, že by to bylo fyzicky nějak extrémně náročné. „To ani ne, nejtěžší bylo trefit to tak přesně jako on. Myslím, že se to celkem povedlo,“ dodal borec, který hraje fotbal od čtyř let. „Táta také kope, od mala jsem se kolem toho motal. Nastupuji většinou v záloze, ve středu nebo na kraji. Pár podobných gólů už se mi také podařilo vstřelit, ale tu akci Tomáše Rosického moc nepamatuji, nebylo mi ještě ani pět.“

Na natáčení se hráči SK připravovali. „Nebylo to ale nic velkého, kluci si to vyzkoušeli na jednom tréninku, ale spíš se dívali na video, aby věděli, kam se postavit, resp. kam se pohnout. Nebylo to samozřejmě v takovém fofru jako tenkrát Rosický, který je tam pěkně vymíchal. Hubený to ale docela zvládl,“ poznamenali trenéři SK Jiří Šmidrkal a Roman Potočný.

A kdo koho "hrál":  Nelson Vivaz – Lukáš Púčala, Lee Dixon – Milan Vecko, Patrick Vieira – Novotný, Oleh Lužny – Václav Srp, David Seaman – Miloslav Sýs, Ray Parlour – Petr Krása, Tomáš Rosický – Jaromír Hubený ml., Marek Kincl – Jaroslav Lebduška.

Za celým projektem stojí také Lukáš Pečeně, který nemohl v Roudnici chybět.

Na co se v novém pořadu můžeme těšit?

Chtěli jsme udělat nějaký pořad, který se bude věnovat výkonnostnímu fotbalu, mládeži. Tu snahu projevil hlavně FAČR a s Davidem Kalousem jsme to rádi vyslyšeli. To, co tady točíme, je rubrika, ve které chceme ukázat nějaké historické momenty českého, resp. československého fotbalu a přiblížit je tomu výkonnostnímu. No a vybrali jsme akci Rosického se Spartou na Arsenalu. Pokaždé to bude ale s nějakým jiným týmem. Výhledově bychom byli rádi, kdyby se nám oddíly ozývaly. Přijedeme prakticky kamkoliv a pokaždé vybereme nějakou akci z historie.

Platí nějaká omezení, mám na mysli, zda je dáno, jakou kvalitu musí hráči mít?

Nechceme se nijak omezovat, ale samozřejmě asi nebudeme zkoušet nikoho z FNL, ČFL, spíše se budeme zaměřovat na mančafty z nižších soutěží.

Tohle je vaše první akce?

Ano, tady v Roudnici jde o první pokus. No a uvidíme, jestli to bude vtipné, nebo ne. Snad to klapne. V celém pořadu bude třeba i rubrika o fotbalových pravidlech, kde budeme pracovat pro změnu s mládežnickými fotbalisty, dětem se budou vysvětlovat prvky pravidel, nebo taktiky. Budeme tam mít ligového rozhodčího, trenéra a podobně. Zařadíme profily nadějí, fotbalistek, rozhodčích, lidí, kteří se točí kolem fotbalu.

Jak jste se dostali právě na Roudnici?

Já tady bydlím (smích). Výhledově ale plánujeme jezdit třeba i na Moravu a podobně. Zatím se bude jednat o měsíčník, děláme to ve dvou lidech. Kdyby se to ale chytilo, mohlo by to být možná i pravidelnější.




 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Víkendový program týmů z Roudnice

Přehled zápasů roudnických družstev na víkend 27. - 28. dubna. První tým mužů (I. A třída) se v neděli odpoledne utká doma s Novým...

 
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo
 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS