Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Znovu můžeme na hřiště v přijatelném počtu

12.05.2021 | sk

I když to není tak rychle, jak bychom si představovali, tak přece jen se také týmy našeho SK Roudnice nad Labem začínají vracet do pravidelného tréninkového procesu. Ten sice stále omezují nařízená hygienická nařízení v souvislostí s covidem-19, ale i tak jsme rádi, že konečně můžeme fungovat na trávnících v přijatelném počtu, i když byly mistrovské soutěže ročníku 2020 - 2021 oficiálně ukončeny.

Na okolnosti restartu přípravy jsme se zeptali předsedy SK Petra Týmy a šéftrenéra mládeže Matěje Lačného. 

Přivítal SK Roudnice z pohledu postavení jednotlivých týmů v tabulce předčasný konec sezony?

P. T. Předčasné ukončení sezony pro žádné mužstvo našeho klubu nepředstavovalo zásadní problém. První A mužstvo dospělých bylo ve středu tabulky a v mládeži hraje soutěž o postup a sestup jen U15. A patnáctka byla sice v druhé půlce tabulky, ale ohrožena sestupem nebyla. 

Po řadu týdnů nebylo hráčům i hráčkám SK Roudnice umožněno připravovat se v normálním režimu, zohlední to VV SK Rce při platbách příspěvků?

P. T. Jelikož protipandemická státní opatření neumožnila koncem roku 2020 a začátkem roku 2021 plnohodnotně trénovat, VV SKR vydává níže uvedená stanoviska, která se týkají plateb členských příspěvků na sezónu 2020/2021:

- SK Roudnice zohlední placení příspěvků v "době covidu" v chystaných slevách při klubovém soustředění.

- SK Roudnice nově dovybaví mládežnická družstva tréninkovými pomůckami.

- Hráči mají možnost čerpat slevy při nákupu sportovního zboží ve vybraných prodejnách.

Je třeba brát v úvahu, že náklady mělo a má SK Roudnice i v této době, takže kompenzovat tyto příspěvky hráčům ze 100% opravdu nelze.

Pracovali trenéři s hráči týmů i v průběhu pauzy?

M. L. Doba to nebyla jednoduchá a pauza byla dlouhá. I přes to všechno jsme se snažili být s hráči neustále v kontaktu, zadávat jim individuální tréninky a motivovat je k jejich plnění. Mnoho našich trenérů také pořádalo různá online setkání, ať již pouze týmová a nebo na ně zvala různé zajímavé hosty (David Holoubek, Filip Souček apod.), kteří se klukům snažili předat své zkušenosti. Snažili jsme se tuto dobu aktivně překonat, i když to nebylo vždy jednoduché.

V jaké formě se hráči vrátili, popř. skončili někteří?

M. L. Nemůžu říct, že bychom pozorovali úbytek kondiční připravenosti. Je vidět, že většina hráčů a hráček se skutečně poctivě individuálně připravovala. Co však je znát, tak to je jistota v práci s míčem hráčů, která je určitě na nižší úrovni než před nucenou pauzou. Na druhou stranu, na hráčích je vidět ohromná chuť po fotbale, nadšení z tréninků a z toho, že zase mohou být pohromadě. Naštěstí mohu říct, že úbytek hráčů je minimální a pohybuje se pouze v jednotkách v rámci celého klubu.

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Víkendový program týmů z Roudnice

Přehled zápasů roudnických družstev na víkend 27. - 28. dubna. První tým mužů (I. A třída) se v neděli odpoledne utká doma s Novým...

 
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo
 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS